Nadat de eerste Telenet-dramareeks Chaussée d’Amour, geproduceerd door De Mensen, kijkcijferrecords brak op Play en Play More, heeft de reeks nu een nominatie in de wacht gesleept voor de C21 International Drama Awards in de categorie ‘Best non-English-language drama series’. De serie zal het onder andere opnemen tegen internationaal gewaardeerde reeksen als Trapped en Follow The Money. De jury beoordeelde 483 reeksen vanuit alle hoeken van de wereld. De winnaars worden bekend gemaakt op 30 november 2016, in Londen.

C21 International Drama Awards

De finalisten voor de C21 International Drama Awards worden jaarlijks geselecteerd door een commissie van toonaangevende kopers van fictie wereldwijd. Zij maakten dit jaar een selectie uit maar liefst 483 inzendingen verspreid over 12 categorieën: “De jury was overweldigd door het aantal en de kwaliteit van de inzendingen,” aldus David Jenkinson, voorzitter van de C21-jury, “Er waren dit jaar dubbel zoveel kandidaten die een erg diverse mix uit alle uithoeken van de wereld vormden.”

De volledige lijst van genomineerden vind je hier. Belgische fictie maakt blijkbaar indruk bij de jury, want ook Ennemi Public van RTBF heeft een nominatie kunnen binnenhalen. 

Ondertussen werd Chaussée d’Amour ook verkocht aan de Duitse zender ZDF Neo, en werkt De Mensen samen met ZDF Enterprises voor de internationale distributie.

Chaussée d’Amour

Chaussée d’Amour is de eerste exclusief voor Telenet geproduceerde reeks. Eerder dit jaar werden alle afleveringen tegelijk aangeboden aan de abonnees van Play en Play More. Na amper twee weken tijd werd de reeks maar liefst een half miljoen keer bekeken en ondertussen staat de teller op het recordcijfer van meer dan 1.100.000. Daarmee is de serie het meest succesvolle seizoen van een reeks ooit in het Telenet-aanbod. BIjna 1 op 4  van de kijkers, keek de reeks binnen de week uit. Voorjaar 2017 is Chaussée d’Amour te bekijken op VIER.