De Blacklist is genomineerd voor de AIB Media Excellence Awards in de categorie Children's Factual Programme. We nemen het op tegen de Duitse reeks A mouse-tronaut in outer space (WDR), het Deense programma The Museum (Nice Entertainment), de Britse show Being Me – A Newsround Special (BBC) en het Filipijnse programma Water Magic (ABS-CBN). Dit is de derde nominatie voor een AIB Award voor deMENSEN. Eerder werden we ook al genomineerd met Reizen Waes en Low Impact Man.

De Blacklist

In het kinderprogramma De Blacklist probeert Tom Waes 6 ‘onmogelijke’ kinderdromen waar te maken. Het programma werd in 2014 uitgezonden op Ketnet en was een uitloper van het Ketnet-programma De Checklist. De genomineerde aflevering is die waarin Tom de 9-jarige Merijn helpt om te trouwen met zijn vriendinnetje, de 10-jarige Maithé.

De Blacklist won eerder dit jaar nog goud op het World Media Festival in de categorie Children/Youth Special Entertainment. 

AIB Media Excellence Awards

De AIB International Media Excellence Awards worden uitgereikt door de Association for International Broadcasting. Met deze prijzen bekroont de organisatie jaarlijks de beste televisie-, radio- en online producties wereldwijd. Het festival is dit jaar aan zijn elfde editie toe. 

Vorig jaar nog werd deMENSEN genomineerd  voor een AIB award met Reizen Waes in de categorie International Current Affairs Documentary, en ook in 2010 sleepte deMENSEN een nominatie in de wacht met de Canvas-documentaire Low Impact Man in de publiekscategorie Best Coverage of Climate Change. 

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de uitreiking op 4 november, in Londen. Duimen maar!