Productiehuis De Mensen heeft een internationale deal gesloten met Netflix voor de Eén-dramareeks Beau Séjour. De serie rond het vermoorde tienermeisje Kato zal vanaf 16 maart te zien zijn via het streamingplatform en krijgt er in één klap een miljoenenpubliek bij.

Na een geslaagd internationaal festivalparcours (publieksprijs op Séries Mania) en uitstekende kijkcijfers in ons land, is Beau Séjour vanaf 16 maart ook buiten onze landsgrenzen te bekijken op Netflix. De reeks wordt eerst ter beschikking gesteld buiten West-Europa en zal pas later toegevoegd worden aan het gamma van Netflix in onder andere België, Nederland, Frankrijk, en Duitsland.

De streaminggigant deed vorig jaar al een bod op Beau Séjour bij De Mensen, lang voor de eerste aflevering bij ons op antenne ging.

Frankrijk en Duitsland

Beau Séjour zal vanaf 2 maart 2017 ook te zien zijn in Frankrijk en Duitsland op ARTE.  In beide landen zal de tiendelige dramareeks gedubd op antenne gaan, in Duitsland onder de naam Zimmer 108.  Het is de eerste keer dat een Vlaamse reeks uitgezonden wordt op de gerenommeerde zender, die erom bekend staat kwalitatieve fictie aan te kopen (The Killing, Borgen).

Beau Séjour

Beau Séjour volgt Kato Hoeven, een vermoord meisje, dat haar eigen moordzaak moet oplossen. Haar grootste hindernis: ze is dood. Maar als ze dood is, waarom loopt ze dan nog rond? Niemand hoort of ziet haar. Gaandeweg ontdekt Kato dat er vijf mensen zijn die haar wél nog zien en horen. Sommigen van hen kent ze, anderen niet. Wat is er precies gebeurd op de avond van haar dood? En waarom zijn er vijf zieners, net die vijf? Deze rauwe, hedendaagse whodunit flirt met de grenzen van de werkelijkheid en speelt zich af in een klein dorpje waar heel wat geheimen aan de oppervlakte komen. Lynn Van Royen (Marsman, Spitsbroers) vertolkt de hoofdrol als Kato. Verder zijn er ook vertolkingen van Johan Van Assche, Kris Cuppens, Inge Paulussen, Jan Hammenecker, Joren Seldeslachts, Barbara Sarafian, Reinhilde Decleir, Roel Vanderstukken en Maarten Nulens. Beau Séjour is van de hand van Bert Van Dael (Clan, Rotkop), Benjamin Sprengers (Connie & Clyde) en Sanne Nuyens (De Vijfhoek, Dura Lex), en werd geregisseerd door Nathalie Basteyns (Jes, Clan) en Kaat Beels (Swooni, Clan).

Nu zondag zendt één de voorlaatste aflevering uit van de reeks. Beau Séjour is ook te zien op de streamingdienst vrtnu.

De reeks kon rekenen op steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams Minister van Media Sven Gatz.