De Eén-dramareeks "Beau séjour" mag Stephen King vanaf nu tot haar fans rekenen. De wereldberoemde horrorauteur heeft niets dan lovende woorden over voor de serie. "Briljant en ongewoon meeslepend", schrijft hij op Twitter. "Als zo iemand u een compliment geeft, is dat fantastisch", reageert regisseur Nathalie Basteyns.
De deal die productiehuis De Mensen enkele maanden geleden afgesloten heeft met Netflix werpt duidelijk zijn vruchten af.
Sinds 16 maart is “Beau séjour” te bekijken op de streaminggigant en nu heeft ook genrenommeerd auteur Stephen King zijn weg gevonden naar de rauwe whodunit waarin Kato Hoeven, een vermoord meisje, haar eigen moordzaak moet oplossen. 

Meer nog: hij blijkt ook een fan te zijn. “Excentriek, briljant en ongewoon meeslepend. Bovennatuurlijk voer voor diegenen die dat normaal niet appreciëren.”

“Fantastisch”

En of de makers blij zijn met het compliment? “Vanmorgen werd ik wakker met een sms van Lynn Van Royen (Kato in de reeks) waarin veel “oh my gods” en uitroeptekens stonden. En ook een foto van het Twitterbericht. Dat is fantastisch nieuws natuurlijk. Ik ben grote fan van Stephen King en als zo iemand u een compliment geeft, is dat geweldig”, reageert regisseur Nathalie Basteyns.