Tytgat Chocolat wordt volgende week voorgesteld op het televisiefestival Série Series (29 juni-1 juli) in Fontainebleau, Frankrijk. De zevendelige reeks – momenteel nog in postproductie – maakt er deel uit van het luik ‘In the Pipeline’. Daarnaast maakt de satyrische comedyreeks Generatie B zijn opwachting binnen het programma 'What’s Next?'.

Tytgat Chocolat

Tytgat Chocolat is een roadmovie en love story over een groep inpakkers bij chocoladebedrijf Tytgat Chocolat. Jasper Vloemans wordt er verliefd op een van zijn collega’s: Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer zij plots uitgewezen wordt, reizen haar vrienden haar achterna, aangevoerd door een dolverliefde Jasper. 

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Jelle Palmaerts en andere acteurs van Theater STAP, een theatergezelschap van professionele acteurs met een mentale handicap. Daarnaast spelen onder meer ook Wim Opbrouck, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Mieke De Groote en Jan Decleir mee. 

Marc Bryssinck, artistiek directeur van Theater STAP, en Filip Lenaerts schreven het verhaal en stonden daarnaast ook in voor de regie. Het duo zal samen met Pieter Van Huyck, head of drama bij De Mensen, de reeks aan de hand van enkele fragmenten voorstellen op Série Series.

Generatie B

Van Huyck tekent daarnaast ook present voor Generatie B, samen met bedenkers Joost Vandecasteele en Pieter Van Hees. De komische reeks heeft als uitgangspunt het verlagen van de financiële rating van België van AA+ naar B en kiest resoluut voor sociale satire. De nadruk ligt daarbij op het generatieconflict tussen de jongeren op wiens schouders alle nadelen van deze economische crisis rusten en de babyboomers die niet van plan zijn hun luxueuze comfort op te geven. 

De serie wordt voorgesteld binnen het luik What’s Next?, een verzameling projecten die zich nog in een vroeg stadium van ontwikkeling bevinden. Op die manier krijgt het aanwezige festivalpubliek nu al een voorproefje van de series van morgen.

De Mensen

Het is niet de eerste keer dat productiehuis De Mensen te gast is op Série Series; vorig jaar presenteerden ze er ook al Beau Séjour binnen het luik ‘In the Pipeline’. Deze 10-delige thriller over een vermoord meisje dat op zoek gaat naar haar eigen moordenaar zal bij ons begin 2017 op één uitgezonden worden. Tytgat Chocolat en Generatie B worden eveneens in 2017 verwacht, op respectievelijk één en Canvas.