De Eén-dramareeks Beau Séjour van productiehuis De Mensen zal binnenkort te zien zijn op de 46ste editie van het International Film Festival Rotterdam. De reeks, die bij ons vanaf 1 januari 2017 uitgezonden wordt op Eén, zakt op uitnodiging van het festival zelf af naar Rotterdam. Beau Séjour is geselecteerd in de categorie Voices. De eerste twee afleveringen zullen getoond worden tijdens het festival, dat loopt van 25 januari tot 5 februari 2017.

Het International Film Festival Rotterdam biedt het grote publiek jaarlijks een uitgebreid gamma aan films en series aan. In Voices, één van de vier programmasecties van het festival, vertoont IFFR films en series die gedreven worden door hun verhaal of thema, gemaakt door veelal gevestigde regisseurs met een zelfverzekerde stem. Beau Séjour is de enige Belgische selectie in deze categorie.

Dit is niet het eerste internationale avontuur voor Beau Séjour. Zo werd de serie in april 2016 reeds voorgesteld op het Franse Séries Mania Festival waar het door het publiek uitgeroepen werd tot Beste Serie. Sindsdien hield Beau Séjour halt op festivals in Montreal, München, Zürich, Odessa, Gent en Brussel. Bovendien zal de tiendelige dramareeks in 2017 ook te zien zijn in Frankrijk en Duitsland op ARTE. Het zal de eerste keer zijn dat een Vlaamse reeks uitgezonden wordt op de gerenommeerde zender, die erom bekend staat kwalitatieve fictie aan te kopen (The Killing, Borgen). De internationale verkoop van Beau Séjour is sinds begin dit jaar in handen van de Franse sales agent Lagardère Studios Distribution.

Op 12 december 2016 ging Beau Séjour bij ons in avant-première in aanwezigheid van cast, crew, pers en fictieliefhebbers tijdens Are You Series? in Bozar te Brussel.

Beau Séjour

Beau Séjour volgt Kato Hoeven, een vermoord meisje, dat haar eigen moordzaak moet oplossen. Haar grootste hindernis: ze is dood.Maar als ze dood is, waarom loopt ze dan nog rond?Niemand hoort of ziet haar. Gaandeweg ontdekt Kato dat er vijf mensen zijn die haar wél nog zien en horen. Sommigen van hen kent ze, anderen niet. Wat is er precies gebeurd op de avond van haar dood? En waarom zijn er vijf zieners, net die vijf? Deze rauwe, hedendaagse whodunit flirt met de grenzen van de werkelijkheid en speelt zich af in een klein dorpje waar heel wat geheimen aan de oppervlakte komen. Lynn Van Royen (Marsman, Spitsbroers) vertolkt de hoofdrol als Kato. Verder zijn er ook vertolkingen van Johan Van Assche, Kris Cuppens, Inge Paulussen, Jan Hammenecker, Joren Seldeslachts, Barbara Sarafian, Reinhilde Decleir, Roel Vanderstukken en Maarten Nulens. Beau Séjour is van de hand van Bert Van Dael (Clan, Rotkop), Benjamin Sprengers (Connie & Clyde) en Sanne Nuyens (De Vijfhoek, Dura Lex), en werd geregisseerd door Nathalie Basteyns (Jes, Clan) en Kaat Beels (Swooni, Clan).

De reeks kon rekenen op steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams Minister van Media Sven Gatz.

International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het 12-daagse festival vindt jaarlijks plaats in januari en februari en wordt georganiseerd door Stichting International Film Festival Rotterdam. Dit jaar is IFFR reeds aan zijn 46ste editie toe. Het festival pakt jaarlijks uit met een zeer divers filmprogramma en trok in 2016 meer dan 30o.000 bezoekers aan, waaronder talrijke internationale filmprofessionals.

Beau Séjour, vanaf 1 januari 2017 om 21u30 op Eén.