De serie Tytgat Chocolat, een productie van De Mensen voor Eén, is dichtbij een Engelstalige remake in het Verenigd Koninkrijk. De Canadees-Britse producent Reel One en Chickenshed hebben de rechten op de reeks verworven.

Reel One zal voor de remake samenwerken met theatergroep Chickenshed, een Londens theatergezelschap dat werkt met mindervalide acteurs. Reel One is momenteel in gesprek met verschillende Engelse zenders en schrijvers.

Pieter Van Huyck, hoofd fictie De Mensen: “Dit is fantastisch nieuws, vooral voor onze geweldige acteurs van theater Stap en bedenkers en makers Filip Lenaerts en Marc Bryssinck. De UK is een moeilijke markt, dus deze deal betekent heel veel voor ons als Vlaamse producent. Uiteraard beseffen we dat dit nog niet betekent dat er een productie komt. Er moet nog een zender toehappen. Maar we zijn hoopvol en hebben veel vertrouwen in Reel One.”

De originele reeks was met gemiddeld meer dan een miljoen kijkers op Eén  een succes. En vorig jaar won Tytgat Chocolatnog de Prix Europa voor Beste Europese Fictieserie en de Diversity TV Excellence Awards in Cannes.

 

Tytgat Chocolat 

De reeks vertelt het verhaal van Jasper Vloemans, een charmante jongen met Downsyndroom, die als inpakker werkt bij het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat. Daar wordt hij verliefd op één van zijn collega’s, Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer Tina plots uitgewezen wordt naar haar land van herkomst, reizen haar vrienden haar achterna, aangevoerd door de dolverliefde Jasper. 

De reeks werd geschreven en geregisseerd door Filip Lenaerts en Marc Bryssinck, artistiek directeur van Theater STAP. De werden gespeeld door Jelle Palmaerts, Jan Goris, Mira Bryssinck, Jason Van Laere, Gert Wellens, Peter Janssens, Wim Opbrouck, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Frank Focketyn, Mieke De Groote, Jan Decleir en Flor Decleir.

Tytgat Chocolat is een reeks van productiehuis De Mensen voor Eén, in samenwerking met Proximus en Gardner and Domm, en met steun van VAF/Mediafonds en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid. De Mensen produceerde eerder ondermeer de reeksen Beau Séjour, Salamander, Spitsbroers en Undercover, dat volgend jaar op Eén te zien is.