De Eén-dramareeks Beau Séjour heeft zijn start niet gemist. De tweede aflevering, waarin Kato voor het eerst oog in oog komt te staan met haar vijf zieners, bereikte 1.536.205 kijkers. Daarvan keken er 1.266.894 live, en 269.221 via de ‘catch up-service’ (uitgesteld kijken binnen de 7 dagen na de live-uitzending).

De eerste aflevering, waarin Kato bebloed wakker wordt in hotel Beau Séjour, haalde op nieuwjaarsdag de kaap van 1 miljoen kijkers en deed daar na een week uitgesteld kijken nog eens 346.000 kijkers bij. Naar de derde aflevering keken 1.255.094 Vlamingen live, en na drie dagen uitgesteld kijken staat de teller op 1.424.437.

De makers van Beau Séjour reageren enthousiast: “Wij zijn enorm blij en opgelucht met het enthousiasme van zoveel kijkers,” zegt regisseur Nathalie Basteyns, “We hadden dat gehoopt, maar niet durven verwachten, want Beau Séjour gaat tenslotte over een vermoord meisje dat nog rondloopt en op zoek gaat naar haar eigen moordenaar. Dat is niet echt een alledaags concept. Maar we hebben altijd de intentie gehad om ons spook zo herkenbaar en menselijk mogelijk neer te zetten, en dat slaat blijkbaar aan. We zijn heel dankbaar dat Beau Séjour zo positief onthaald wordt en hopen dat de kijkers geboeid zullen blijven door het mysterie rond Kato’s moord. ”.

Zimmer 108

Beau Séjour zal vanaf 2 maart 2017 ook te zien zijn in Frankrijk en Duitsland op ARTE.  In beide landen zal de tiendelige dramareeks gedubd uitgezonden worden, in Duitsland onder de naam Zimmer 108.  Het is de eerste keer zijn dat een Vlaamse reeks uitgezonden wordt op de gerenommeerde zender, die erom bekend staat kwalitatieve fictie aan te kopen (The Killing, Borgen).

Beau Séjour

Beau Séjour volgt Kato Hoeven, een vermoord meisje, dat haar eigen moordzaak moet oplossen. Haar grootste hindernis: ze is dood. Maar als ze dood is, waarom loopt ze dan nog rond? Niemand hoort of ziet haar. Gaandeweg ontdekt Kato dat er vijf mensen zijn die haar wél nog zien en horen. Sommigen van hen kent ze, anderen niet. Wat is er precies gebeurd op de avond van haar dood? En waarom zijn er vijf zieners, net die vijf? Deze rauwe, hedendaagse whodunit flirt met de grenzen van de werkelijkheid en speelt zich af in een klein dorpje waar heel wat geheimen aan de oppervlakte komen. Lynn Van Royen (Marsman, Spitsbroers) vertolkt de hoofdrol als Kato. Verder zijn er ook vertolkingen van Johan Van Assche, Kris Cuppens, Inge Paulussen, Jan Hammenecker, Joren Seldeslachts, Barbara Sarafian, Reinhilde Decleir, Roel Vanderstukken en Maarten Nulens. Beau Séjour is van de hand van Bert Van Dael (Clan, Rotkop), Benjamin Sprengers (Connie & Clyde) en Sanne Nuyens (De Vijfhoek, Dura Lex), en werd geregisseerd door Nathalie Basteyns (Jes, Clan) en Kaat Beels (Swooni, Clan).

De reeks kon rekenen op steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams Minister van Media Sven Gatz.