De verkoop van de doosjes chocoladetruffels van Tytgat Chocolat uit de gelijknamige Eén-reeks, heeft maar liefst 22.885 euro in het laatje gebracht voor vzw Downsyndroom Vlaanderen. Op dit moment overhandigen de acteurs van Theater Stap de opbrengst van de Tytgat Truffels bij Studio Brussel, in het kader van de Warmste Week.

Naar aanleiding van de release van Tytgat Chocolat, de serie die eerder dit jaar te zien was op Eén, brachten Eén en De Mensen, in samenwerking met Confiserie Elise, chocoladetruffels op de markt bij Colruyt en de warmere bakker. Per verkocht doosje ging er 0,50 eurocent naar een goed doel, gekozen door de acteurs van Theater Stap. Jasper en zijn kompanen kozen voor vzw Downsyndroom Vlaanderen, een organisatie die zich inzet voor kinderen en volwassenen met downsyndroom, hun familie en iedereen die met hen begaan is. De Tytgat truffels bleken een succes: 45.770 doosjes gingen sinds september over de toonbank, wat neerkomt op 22.885 euro voor het goede doel. Deze opbrengst gaat integraal naar vzw Downsyndroom Vlaanderen.

Marc Bryssinck (co-regisseur Tytgat Chocolat en creatief directeur bij Theater Stap): “We zijn enorm blij dat de reeks en de truffels zo warm zijn ontvangen. Theater Stap is bovendien verheugd dat we met deze opbrengst een doel kunnen steunen dat zich inzet voor àlle mensen met downsyndroom in Vlaanderen en hun families.” 

 

Heruitzending

Voor wie de avonturen van Jasper en co. gemist heeft, niet getreurd. Tytgat Chocolat zal in de kerstvakantie volledig heruitgezonden worden. Tussen 25 december en 4 januari kan je van maandag tot donderdag om 16u30 afstemmen op Eén. Ook de making of van de serie wordt opnieuw uitgezonden.

 

Marc Van Eeghem

Marc Van Eeghem, die vorige week overleed aan de gevolgen van prostaatkanker, vertolkte de rol van Lode Tytgat in de serie. De Mensen en Theater Stap willen graag hun medeleven betuigen aan de familie en vrienden van Marc. Hij was een fantastisch man, begenadigd acteur en een droom om mee samen te werken.

Tytgat Chocolatis een reeks van productiehuis De Mensen voor Eén, in samenwerking met Proximus en Gardner and Domm, en met steun van VAF/Mediafonds en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid. De 7-delige roadmovie werd geschreven en geregisseerd door Filip Lenaerts en Marc Bryssinck.