In een derde seizoen Wereldrecord laat sportjournalist Maarten Vangramberen zichzelf en de sportwetenschap weer los op de meest onwaarschijnlijke sportexploten.

Hij spreekt met experts, topsporters en vooraanstaande sportwetenschappers om een antwoord te krijgen op de vraag ‘Hoe komt het dat enkelingen in staat zijn tot prestaties die voor de meeste mensen buitenaards lijken?’

Na twee seizoenen is Wereldrecord een begrip op Canvas.

Met een derde seizoen willen we dat begrip uitbreiden.

 

De wereldrecords voorbij

Want ieder wereldrecord is een topprestatie, maar niet iedere topprestatie is een wereldrecord. Dit seizoen zien we daarom af van de cijfers en komma’s van de absolute records en breiden we het onderzoeksterrein uit naar andere sporten. Voetbal. Wielrennen. Triathlon. Tennis. Boksen. Tafeltennis. Sporten waar wij Belgen (eens) goed in zijn of waren.

Waarom rijdt er niemand beter over de kasseien van Parijs-Roubaix dan Tom Boonen? Hoe komt het dat doelman Thibaut Courtois ook in het donker de juiste hoek kiest? En wat is het geheim van de fantastische, eenhandige backhand van Justine Henin?

Wereldrecord III klaart het uit en zet 6 Belgische sportprestaties van wereldformaat in het licht van de allernieuwste sportwetenschap.

Want in dat schitterende licht valt heel wat nieuws te ontdekken.