Netflix zal vanaf 2019 Undercover, de nieuwe Eén-serie met Tom Waes, Anna Drijver en Frank Lammers, aanbieden op zijn platform. Dit is de eerste Belgisch-Nederlandse gecoproduceerde reeks die op Netflix te zien zal zijn.

De Nederlander Ferry Bouman is één van de grootste XTC-producenten ter wereld. Hij woont in een villa in Limburg, maar zit tijdens de weekends en vakanties op een camping op 100 meter van zijn huis. De Belgische politie installeert twee undercoveragenten, een man en vrouw die een koppel moeten spelen, op de camping om contact te leggen en zijn netwerk te infiltreren.

Undercover wordt geproduceerd door Pieter Van Huyck, Ivy Vanhaecke en Jan Theys. Nico Moolenaar (Vermist) stond mede in voor het scenario en is eveneens showrunner. De regie is in handen van Eshref Reybrouck (Cordon) en Frank Devos (Chaussée d’Amour). De cast bestaat uit Tom Waes (Nieuw Texas, Tegen de sterren op), Anna Drijver (Komt een vrouw bij de dokter, Bride Flight, Loft), Frank Lammers (Zwartboek, Michiel de Ruyter, Rundskop), Elise Schaap (Valentino, Ja, ik wil! Familie Kruys), Raymond Thiry (Penoza, Wolf & The Paradise Suite), en Kevin Janssens (De Ardennen, Vermist).

De serie zal wereldwijd te zien zijn in 2019, behalve in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, waar Netflix voorrang geeft aan de nationale zenders. 

Kai Finke van Netflix: “Wij zijn zeer blij om te mogen samenwerken met het fantastische team bij De Mensen, VRT en Dutch Filmworks om Undercover wereldwijd aan te bieden aan onze leden. Bovendien is het een eer om de serie in Nederland in première te zien gaan op Netflix.”

Undercover is een reeks van De Mensen voor Eén, in samenwerking met Gardner and Domm en Proximus.