Eén en productiehuis De Mensen starten vandaag met de opnamen van het tweede seizoen van de succesreeks Undercover. Nadat de eerste vijf afleveringen op Eén een gemiddelde score haalden van 1.211.260 kijkers met een marktaandeel van 38.9% (4+; live +7), begint Tom Waes extra gemotiveerd aan z’n werk op de set van seizoen 2.

Tom Waes: “Ik speel opnieuw undercoveragent Bob Lemmens, die na de emotionele gebeurtenissen van seizoen één na lange tijd opnieuw afspreekt met z’n collega Kim. Dus Anna Drijver is er ook weer bij, en dat is heerlijk, want ze is naast een topactrice intussen ook een goeie vriendin geworden. Het weerzien is ook de scène die we eerst zullen draaien. Over het verhaal mag ik nog niet veel zeggen, maar het wordt weer superspannend. De scenaristen hebben zichzelf weer overtroffen.”

Nico Moolenaar, showrunner Undercover: “In seizoen twee duiken Bob en Kim onder in de wereld van de illegale wapenhandel. Net als XTC zijn wapens en oorlogstuig een belangrijk exportproduct voor België. Ons kleine land is een grote speler in de internationale wapenhandel waarvan de jaarlijkse omzet wereldwijd op 500 miljard dollar wordt geraamd. Een van de meest beruchte wapensmokkelaars ooit gebruikte de luchthaven van Oostende als uitvalsbasis en een Belg speelde een dubieuze hoofdrol bij tientallen conflicten in onder meer Iran, Bosnië, Libië en Pakistan. Net zoals Ferry Bouman op zijn camping, leven wapenhandelaars thuis een onopvallend bestaan. En waar vind je zo’n bestaan beter dan onder de Vlaamse kerktoren? Dat ons land het middelpunt is van zoveel georganiseerde misdaad is natuurlijk een ernstig probleem, maar voor ons als scenaristen ook een beetje een geschenk. Seizoen twee belooft opnieuw garant te staan voor een heleboel spanning, emotie en humor.”

De opnamen zullen lopen van twee april tot eind september. Naast vertrouwde gezichten Tom Waes, Anna Drijver, Frank Lammers (Ferry Bouman) en Elise Schaap (Danielle Bouman), sluiten onder anderen Wim Willaert, Sebastien Dewaele, Ruth Becquart en Chris Lomme zich aan bij de cast.

Olivier Goris, netmanager van Eén: “We waren meteen overtuigd van het grote potentieel van Undercover en hebben al heel snel aan de makers gevraagd om een tweede seizoen op te zetten. Meer Bob en Kim, meer Tom Waes en Anna Drijver! De unaniem positieve reacties van onze kijkers liegen er niet om. Dat deze spannende Eén-reeks ondertussen ook de grenzen oversteekt, vinden we extra fijn. De prijzen en nominaties in Frankrijk, Duitsland en Amerika tonen aan dat Undercover ook internationaal veel lof krijgt. En als ik de nieuwe cast bekijk, denk ik dat we goed zitten voor een sterk vervolg.” 

Het eerste seizoen won awards voor beste serie op het festival Cinequest in Californië en Seriencamp in München. Tom Waes mocht ook de rode loper op in Cannes, dankzij een nominatie op Canneséries. Op 3 mei wordt de reeks in Nederland, Amerika en een hele lijst andere landen gelanceerd op Netflix en ook het Duitse ZDF zal Undercover uitzenden.

Pieter Van Huyck, hoofd fictie De Mensen: “Ik zat ietwat nerveus in de zaal toen Undercover in Californië vertoond werd, omdat we niet wisten of naast de spanning, de humor wel zou werken bij een Engelstalig publiek. Maar gelukkig werd er gelachen en wonnen we daarna die award. Ook in het tweede seizoen mikken we op de mix van een superspannende case met sterke cliffhangers, en een menselijke, volkse arena die voor emoties en humor zorgt. Het is niet meer de camping, maar de kijkers mogen gerust zijn, de scenaristen hebben iets nieuws gevonden dat minstens even goed zal werken.”

Het tweede seizoen van Undercover wordt geproduceerd door Pieter Van Huyck, Ivy Vanhaecke en Jan Theys. Nico Moolenaar schreef opnieuw samen met Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen het scenario en is ook weer showrunner. De regie is dit keer in handen van Pieter Van Hees (Chaussée d’Amour, Versailles) en Cecilia Verheyden (Achter de wolken, Zie Mij Graag).

Undercover is een programma van productiehuis De Mensen voor Eén, in samenwerking met Proximus, Gardner and Domm, Netflix, Source Investments/DFW, Federation Entertainment, Gallop en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid.