In het tweede seizoen van Copy beest gaat Dieter Coppens zeven inspirerende uitdagingen aan, samen met zeven nieuwe, fascinerende dieren.

Helden van dienst zijn deze keer niemand minder dan de uil, de slang, de alpaca, de sidderaal, de gans, het varken én de mug. Mens en dier slaan de handen -en poten- in elkaar om spannende uitdagingen tot een goed einde te brengen. Zo overwint Dieter zijn hoogteziekte met de aaibare koning van de Andes, de alpaca, wordt hij papa van enkele pasgeboren ganzen om samen met hen te kunnen vliegen, hoopt hij met de hulp van een sidderaal de stad Antwerpen te voorzien van de nodige kerstverlichting en begeeft hij zich op glad ijs door met zijn goede vriend de uil de perfecte diefstal te plegen. Samen met de mug tracht hij ongemerkt iemands DNA te bemachtigen en met zijn varkens hoopt hij kostbare truffels te vinden voor sterren chef Gert De Mangeleer. 

Slaagt Dieter in al zijn opdrachten? De band tussen Dieter en zijn dieren is sterker dan ooit en dat resulteert in straffe, emotionele en inspirerende verhalen over dieren en mensen.

Copy beest, vanaf zaterdag 1 april, elke week om 20.15 uur op Eén