Na Birth Day reist fotografe Lieve Blancquaert opnieuw de wereld rond voor Wedding Day. Deze keer om het huwelijk, het tweede grote moment in ons leven, in beeld te brengen. Ze gaat op zoek naar een antwoord op de vraag wat het betekent om te trouwen. Het huwelijk is voor haar de perfecte aanleiding om dieper te graven in het grotere thema van de liefde.

8 bruiloften

Wedding Day telt 8 afleveringen. Elke aflevering speelt zich af op een andere plek in de wereld, in telkens een andere omgeving of cultuur.

Lieve trekt naar onze Noorderburen om er een ultra-protestants huwelijk bij te wonen in de Hollandse Bible Belt: Urk. Ze reist naar oorlogsgebied op de grens met Syrië om er een trouw in beeld te brengen in het tweede grootste vluchtelingenkamp ter wereld. Ze vliegt naar Las Vegas, de ‘wedding capital of the world’. Op Valentijn stappen daar meer dan 2000 koppels in het huwelijksbootje. Ze vertrekt met heel wat vooroordelen naar Senegal waar polygamie legaal is en veel mannen trouwen met 2,3 of zelfs 4 vrouwen. In India wordt ze ondergedompeld in de wereld van de superrijken die trouwen in onvoorstelbare luxe. Ze is in Nepal om kindhuwelijken te filmen wanneer het noodlot toeslaat en een zware aardbeving het land platlegt. Lieve bezoekt Juchitan, in Mexico, waar vrouwen behandeld worden als prinsessen en transgenders een speciale positie bekleden. Ze woont een groepshuwelijk bij in Nanjiecun, het laatste communistische dorp van China, waar alles collectief gebeurt, ook trouwen.

Naast de televisiereeks, verschijnt er ook een boek, met foto’s van Lieve Blancquaert. 

Wedding Day kwam tot stand met de steun van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Handel en Ontwikkelingssamenwerking. 

Vanaf woensdag 18 november op één.