Vanaf zondag 6 maart nemen we weer een kijkje achter de coulissen van de twee bekendste dierentuinen van het land, ZOO Antwerpen en Planckendael, in De Zoo, Achter de Schermen.

In De Zoo, Achter de Schermen volgen we het reilen en zeilen voor en achter de schermen in ZOO Antwerpen en Planckendael. Zo’n 5000 dieren worden er in de watten gelegd door een team van bijna 400 medewerkers. Elke dag weer zorgt deze vrolijke beestenbende voor mooie momenten en spannende avonturen. 

Dit vierde seizoen telt vele unieke momenten: een belangrijk ei bij de koningspinguïns, het overlijden van Siberische tijger Yessie, en de geboorte van olifantje Qiyo. Deze kleine zus van Kai-Mook is één van de hoofdrolspelers dit seizoen. De kijkers krijgen zelfs exclusieve beelden te zien van de bevalling van mama Phyo Phyo.  

In De Zoo, Achter de Schermen worden de dieren dit seizoen nog dichter bij de kijkers gebracht. Voor deze nieuwe reeks werden speciale, kleine camera’s gebruikt om nog dichter bij de dieren te kunnen filmen, zonder hen te storen. Deze camera’s kunnen tegen een stootje, een likje en zelfs tegen water, en leveren zo verrassende beelden op.

De Zoo, Achter de Schermen is een programma van De Mensen in samenwerking met de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen.

De Zoo, Achter de Schermen zal vanaf zondag 6 maart om 20u elke week te zien zijn op Eén.