Productiehuis De Mensen is met Ge hadt Erbij Moeten Zijn genomineerd voor een Gouden Roos. Het programma neemt het in de categorie “Comedy” op tegen drie andere programma’s. Cunk on Britain uit het Verenigd Koninkrijk, Grotesco’s Seven Masterpieces uit Zweden en Trixie Wonderland uit Duitsland.

In Ge Hadt Erbij Moeten Zijn vertellen bekende Vlamingen sterke verhalen die ze zelf hebben meegemaakt. Die verhalen worden dan nagespeeld door een cast van comedy acteurs. Ruth Beeckmans, Sven De Ridder, Ben Segers en Stefaan Degand namen de belangrijkste rollen voor hun rekening. Belangrijk detail: de acteurs zelf spreken niet, maar lippen de woorden van de vertellers na. De internationale titel van het format is dan ook Lip Sync Stories.

Dat dubben op de set was geen lachertje. De acteurs hebben zich dubbel geplooid om elk verhaal tot leven te brengen. Al dat harde werk is duidelijk wel in de smaak gevallen bij de jury van de Rose d’Or. 

Ge Hadt Erbij Moeten Zijn ging in het najaar van 2017 op antenne op vtm. Op dit moment zijn de opnames van het tweede seizoen in volle gang. Ook in het buitenland is er interesse. Frankrijk, Duitsland, Finland, Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben al een optie genomen op het format. In Nederland is er  al een piloot gedraaid.

De Rose d’ Or is een van de meest prestigieuze prijzen binnen de televisie. De uitreiking vindt plaats op 13 september in Berlijn.