Geen topsport zonder toptalent. Maar vandaag de dag zijn topprestaties in de sport ook niet meer denkbaar zonder diepgaande wetenschappelijke begeleiding. In een tweede seizoen van de docureeks Wereldrecord laat sportjournalist Maarten Vangramberen zichzelf en de sportwetenschap opnieuw los op zeven van de meest onwaarschijnlijke sportexploten aller tijden.

De mirakelsprong van verspringer Mike Powell op het WK atletiek van 1991, de perfecte turnoefening van Nadia Comaneci op de Spelen van Montreal in 1976 of Marco Pantani’s recordbeklimming van Alpe d’Huez in de Tour van 1995. Het zijn prestaties die iedereen heeft gezien, maar niemand kan verklaren. En toch.

In Wereldrecord probeert Maarten het mysterie te achterhalen. Hij spreekt met topatleten en hun trainers, met vooraanstaande experts en wetenschappers van het meest innovatieve sportonderzoek. Samen met hen neemt Maarten de proef op de som en probeert hij seconde per seconde, meter per meter te analyseren wat er precies gebeurt tijdens zo’n onovertroffen sportprestatie.

Vanaf maandag 3 februari om 21.20 u. op Canvas en meteen integraal op Canvas.be