Op het Eurovision Creative Forum in Berlijn is het Eén-programma Mag ik u kussen? verkozen tot tweede beste format van het jaar. Het goud was voor het Zweedse format If Walls Could Talk, het brons voor het Noorse Doctors vs Internet. Tijdens het jaarlijkse forum stellen de grote Europese tv-zenders hun meest originele formats aan elkaar voor en wordt de top 3 bekroond.

Mag ik u kussen?

Mag ik u kussen? is een comedyshow waarin elke week drie bekende Vlamingen het hart proberen te veroveren van een bekende vrouw, slechts gewapend met hun allermooiste woorden. De begeerde dame is hun enige waardemeter, zij beslist wie in haar gratie valt en wie een loser is. En de inzet is niet min: hij die haar het meest kan charmeren, mag haar op het einde kussen.

“Die kus maakt Mag ik u kussen? uniek in de wereld.” aldus Bart Peeters. “Uiteraard is het maar een spelletje en uiteraard is het maar tv. Maar de kus is echt. Die kan je niet faken. Daar wil elke comedian voor strijden tot hij erbij neervalt. Volgens mij is onze kus de beste hoofdprijs van alle tv-panelshows in de wereld.”

Canvas, Nederland, Eén, Wallonië

Mag ik u kussen? zag het levenslicht al in 2009. Drie seizoenen lang scheerde het op Canvas hoge toppen als intellectuele datingshow. In 2011 en 2012 maakte Nederland 3 twee seizoenen van Mag ik u kussen? Art Rooijakkers was daar de Bart Peeters van dienst.

Begin dit jaar maakte Mag ik u kussen? zijn Vlaamse comeback op Eén. Met succes. Het programma was goed voor een gemiddeld marktaandeel van 30 procent. Bart Peeters: “We zijn er altijd van blijven dromen om met Mag ik u kussen? nog eens te kunnen schitteren voor het grote publiek. Eén heeft ons die kans gegeven en daar zijn we hen heel dankbaar voor.”

In het voorjaar van 2017 zendt Eén een nieuw seizoen van Mag ik u kussen? uit. En ook in 2017 maakt productiehuis De Mensen voor RTL een Waalse versie, getiteld Puis-je vous embrasser?

Eén, productiehuis De Mensen en presentator Bart Peeters zijn uiteraard uitermate trots op deze internationale erkenning.