Een update van de generiek, nieuwe spelregels, een facelift voor het decor en nog steeds dezelfde Ben Crabbé.

Al 29 seizoenen is Blokken een van de grootste smaakmakers op VRT 1. Om het 30ste seizoen feestelijk in te zetten, pakken we uit met een nieuw decor, een retrofuturistische generiek en een upgrade in ronde 2. Publiekslieveling Ben Crabbé blijft de eerste en enige presentator van de show.

In ronde 2 spelen de kandidaten spelen vanaf nu voor speeltijd op het blokkenbord, in plaats van een vooraf bepaald aantal blokjes. Per juist antwoord blijven de blokjes vallen tot de klok stopt. Wie is het snelst op het blokkenbord zonder in de fout te gaan? Daar draait het om.

Voor de nieuwe generiek gingen we in zee met Steven Huybrechts. Stevens prachtige geometrische lijnenspel werkte inspirerend voor muzikant en producer David Poltrock. Hij componeerde de nieuwe generiekmuziek: een regelrechte synthwavehit. Een generiek waarop je kan dansen, dat hadden we nog niet gehad.

Het volledig nieuwe decor is van de hand van Deusjevoo. In samenwerking met Never Fear Shadows, Lux Lumen, Splendit en EMG Belgium werd een indrukwekkend geheel neergezet. Het is groots, het is uitnodigend, het voelt vertrouwd maar toch fris. Het is Blokken.

Check hier de timelapse van het nieuwe decor: