Vanaf vrijdag 19 juni gaat Blokken op zoek naar de sterkste kandidaat van het afgelopen seizoen. In een spannende afvalrace zullen de zes beste kandidaten uit de tweede helft van dit seizoen bepalen wie zich tot ‘lentekampioen’ kroont. Die lentekampioen neemt het in de grote seizoensfinale van vrijdag 26 juni op tegen herfstkampioen Karel Cappelle.

Kiana, Eveline, Fré, Anaïs, Benjamin en Yarnick. Dat zijn de zes Blokken-kandidaten die zich van januari tot en met juni in de top zes konden quizzen. Vanaf 19 juni keren ze terug. De nummers 6 tot en met 3 uit de top zes spelen onderling eerst een voorronde. De winnaars van de voorronde-afleveringen dagen de nummers 1 en 2 van de top zes uit. De winnaars van die twee afleveringen nemen het op donderdag 25 juni op in de lentefinale van dit seizoen.

De winnaar van de lentefinale treedt op vrijdag 26 juni aan in de grote seizoensfinale. Die wordt gespeeld tegen herfstkampioen Karel Cappelle. Hij kroonde zich in december 2019 tijdens De Warmste Week tot sterkste speler uit de eerste seizoenshelft.

Kom Op Tegen Kanker

Tijdens de Blokken-play-offs spelen de kandidaten voor het goede doel. In elke aflevering kan er 1.000 euro worden gewonnen. Dat bedrag gaat deze keer integraal naar Kom Op Tegen Kanker.

Als de kandidaten erin slagen om zes keer het finalewoord te achterhalen, kan er in totaal dus 6.000 euro voor het goede doel worden verdiend.

De eindstrijd van het 26steBlokken-seizoen, vanaf vrijdag 19 juni, om 18.30 uur op Eén.