De populaire VTM-serie Lisa van productiehuis De Mensen is vanaf 15 augustus ook te bekijken in Frankrijk op TF1, de grootste zender van Europa. Lisa wordt daar omgedoopt tot ‘Lisa: un nouveau destin’, en werd volledig in het Frans ingesproken.

Sinds de eerste uitzending op VTM in 2021 is Lisa een grote publiekstrekker: dagelijks trekt de telenovelle gemiddeld bijna een half miljoen kijkers. Deze ongeziene hernieuwde populariteit van het genre vertaalde zich al snel in extra afleveringen. Het succes van Lisa is ook het buitenland niet ontgaan. Lisa werd in november 2021 genomineerd voor de prestigieuze Rose d’Or in de categorie ‘Beste Telenovelle’. Dat de grootste Franse commerciële zender TF1 nu ook een Frans gedubde versie zal uitzenden, bewijst het grote potentieel van deze populaire serie.

Bekijk hieronder hoe acteurs als Tinne Oltmans, Anouck Luyten, Oscar Willems en de rest van de Lisa-cast klinken in het Frans:

Tinne Oltmans speelt Lisa, die droomt van een carrière als creative in het hippe marketingbureau vlakbij haar thuis. Daar heeft ze zeker de brains en de creativiteit voor, maar durft ze ook? Want tot nu toe is ze nog nergens geraakt door haar extreme verlegenheid, en moet ze met lede ogen aanzien hoe haar halfzus Katja geregeld met haar ideeën gaat lopen. Zowel Lisa als Katja worden al snel hopeloos verliefd op Jonas (gespeeld door Oscar Willems), marketeer en zoon van de zaakvoerders van het marketingbureau.

Het scenario is van de hand van Hugo Van Laere (Sara, Familie) en zijn team. Elias Mentzel, gekend van een andere grote publiekstrekker #LikeMe, trekt de reeks als hoofdregisseur en showrunner. Lisa is een coproductie van De Mensen en Gardner and Domm voor DPG Media, in samenwerking met stad Vilvoorde en met de steun van de tax shelter maatregel van de Federale Overheid.

Ondertussen werden al 3 seizoenen uitgezonden op VTM en gaan de opnames voor het volgende seizoen eind augustus van start. In het najaar keert Lisa terug op VTM en VTM GO met nieuwe afleveringen.