Vind Je Lief, het zomers reality-programma van deMENSEN waarin singles op zoek gaan naar de ware liefde, is samen met zes andere programma's genomineerd voor een VRT Diversiteitstrofee.

VRT reikt jaarlijks de Diversiteitstrofeeën uit voor programmamakers die het meest creatief omspringen met diversiteit. Dit jaar is Vind Je Lief één van de gelukkige genomineerden voor de Diversiteitstrofee. “De jury ziet in Vind je lief een vrouwelijke presentator, vrouwelijke deskundigen en mensen uit alle geledingen van de samenleving meespelen. De deelnemers zijn mannen en vrouwen, ook ouderen, holebi’s en mensen van andere origine,” zegt Geertje De Ceuleneer, beleidsmedewerker diversiteit voor VRT, “Iedereen mag op hetzelfde deskundige advies rekenen en de reportages zijn telkens even nieuwsgierig. Het concept is een inclusieve zoektocht naar liefde en beklemtoont op die manier het gemeenschappelijke.”

Naast Vind Je Lief wisten nog zes andere programma’s een nominatie binnen te halen, waaronder Het Huis, Van Gils en Gasten en Koppen, met de aflevering Breaking.

De jury bestaat uit zes verenigingen die elk een ander facet van diversiteit vertegenwoordigen, namelijk de Vrouwenraad, het Minderhedenforum, de Vlaamse Ouderenraad, GRIP vzw, het Netwerk Tegen Armoede en Çavaria. Zij zullen op vrijdag 18 maart de winnaar van de Diversiteitstrofee bekendmaken.

In Vind je lief gingen afgelopen zomer 15 singles samen met Bieke Ilegems op zoek naar de ware liefde. Het programma keek daarbij niet alleen door de ogen van de kandidaten, maar ook door die van de socioloog, de psycholoog, de seksuoloog en de matchmaker. En de liefde triomfeerde: tijdens Vind je lief vonden 10 singles de liefde. 

Het tweede seizoen wordt deze zomer uitgezonden op Eén. Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven.