Nachtraven, een kinderprogramma van De Mensen voor Ketnet, ging eerder vandaag met een Internationale Emmy Kids Award aan de haal. Nachtraven haalde het in de categorie ‘Kids: Non-Scripted Entertainment’ van ‘The Voice Kids’, ‘Lego Masters’ en ‘The Baby Boss’. Nachtraven is het eerste Belgische programma dat een International Emmy Kids Award wint.

De 8ste editie van de International Emmy Kids Awards zou dit jaar normaal gezien in Cannes plaatsvinden. Vanwege de coronacrisis werd de uitreiking uitzonderlijk gehouden via de social mediakanalen van de Emmy’s. De Internationale Emmy Kids Awards zijn één van de meest prestigieuze prijzen die een kinderprogramma kan veroveren. In totaal waren er dit jaar 28 genomineerden uit 15 landen in 7 verschillende categorieën.België deed het in het verleden wel al goed op de Internationale Emmy Awards. Zo won ‘Wat Als?’ in 2014 een Emmy award in de categorie comedy en ‘Sorry voor alles’ in 2017 in de categorie non-scripted entertainment. Vorig jaar sleepte Nachtraven nog een nominatie in de wacht voor de Rose d’Or Awards in de categorie Children and Youth. 

De makers: “In deze droevige tijden zijn we buitengewoon verheugd met het winnen van een Internationale Emmy Kids Award, zeker omdat we genomineerd waren naast de fantastische programma’s Lego Masters, The Voice Kids en Hua Na Ha Kuob (The Baby Boss), de Internationale Emmy Award gewonnen hebben in de categorie Kids: Non-Scripted Entertinament. Het is de eerste Emmy voor ons productiehuis De Mensen en ook de eerste keer dat er een Belgische kinderprogramma deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Een ongelooflijke eer en een bijzonder mooie erkenning voor ons werk. Uiteraard heel veel dank aan onze kleine ploeg die letterlijk dagen en nachten aan het programma gewerkt heeft. Ook een speciale dank je wel voor Ketnet, de zender die mee in het zotte avontuur van de Nachtraaf wil stappen. En niet onbelangrijk, ook een grote dankjewel aan de Nachtraaf zelf.”

Nachtraven 

Nachtraven volgt de boeiende avonturen van kinderen die meegenomen worden door het mysterieuze wezen, de Nachtraaf. De belevenissen van de drie duo’s spelen zich af op plaatsen waar je ‘s nachts normaal nooit zou komen: het Afrikamuseum, Safaripark Beekse Bergen, IKEA… Vechtend tegen de vermoeidheid voeren de kandidaten 4 meeslepende opdrachten uit en strijden ze voor de benoeming van dapperste en meest avontuurlijke duo.

Nachtraven is een programma van De Mensen voor Ketnet, geregisseerd door Sander Brants, geschreven door Mariëlle Dazler en geproduceerd door Sophie Van Bael en Hans Lovenich. Na het succesvolle eerste seizoen, kreeg de reeks een vervolg dat werd uitgezonden in 2019.