Drie onafhankelijke televisieproducenten uit België, Woestijnvis, Lecter Media en De Mensen, richten in Nederland samen een nieuw productiebedrijf op: FABIOLA.

FABIOLA gaat eigen programma’s ontwikkelen voor de Nederlandse markt en ook exclusief de formats van de drie Vlaamse producenten aanbieden en produceren in Nederland. De Mensen en Woestijnvis zijn de twee grootste producenten in België, en in Nederland bekend van formats zoals De Slimste Mens, Hotel Romantiek, De TV-Kijker van het Jaar, Reizen Waes, Blokken, Mag ik u Kussen?, Man Bijt Hond en Wie is de Mol?. Lecter Media werd vorig jaar in België opgericht en maakte in Nederland Jensen Kiest voor Amerika en heeft nu haar internationale succesformat Groeten Uit 19xx in productie voor RTL4.

De 3 Belgische producenten bundelen met deze stap hun creatieve krachten in Nederland. Zowel De Mensen als Lecter Media hebben al langer de ambitie om ook in Nederland als producent actief te zijn. Woestijnvis bood tot nu alleen licenties van haar formats aan in Nederland, aan diverse producenten, omroepen en zenders.  Met de samenwerking verandert er niets aan de situatie in hun thuisland België, noch in andere landen buiten Nederland. Begin 2018 zal Groeten Uit 19xx als eerste programma van FABIOLA te zien zijn op RTL4.

FABIOLA heeft haar kantoor in Amsterdam en wordt geleid door directeur Robert van den Bogaard (bekend als mede-oprichter van de internationale Eyeworks-Groep) en producent Pieter van Eekelen (jarenlang Uitvoerend Producent bij diverse productiehuizen en ook creatief directeur van Eyeworks International) met ondersteuning van de creatieve teams van Woestijnvis, Lecter Media en De Mensen.

Robert van den Bogaard: “België heeft al jarenlang een bijzonder creatieve televisiemarkt die duidelijk anders is dan in andere Europese landen. Dat we nu, een jaar na de oprichting van Lecter Media, de krachten kunnen bundelen met de twee creatiefste en grootste productiehuizen van België, Woestijnvis en De Mensen, is uniek. Het tekent ook hoeveel respect deze Vlaamse producenten voor elkaar hebben. Pieter van Eekelen en ik hebben samen bij Eyeworks internationaal veel aan creatieve export gedaan. We kijken er enorm naar uit om nu met de teams van Woestijnvis, Lecter Media en De Mensen te gaan samenwerken in Nederland. Een gunstige situatie voor alle partijen, in België en Nederland.