Mag ik u kussen? werd genomineerd voor Beste Format op het Eurovision Creative Forum. Het programma zal op 12 september 2016 samen met een twintigtal andere formats van over de hele wereld worden voorgesteld tijdens het Forum in Berlijn.

Eurovision Creative Forum

Op het Eurovision Creative Forum wisselen de leden van de European Broadcasting Union (EBU) jaarlijks de beste tv-formats en ideeën uit. De drie beste formats worden er bekroondVorig jaar nog werd Wauters vs Waes genomineerd voor Best Public Service Format, en in 2012 sleepte De Mensen een nominatie in de wacht in diezelfde categorie, met Mijn Kunst is Top!

Het EBU Creative Forum zal dit jaar doorgaan van 12 tot 13 september in Berlijn. 

Mag ik u kussen?

Mag ik u kussen? is de eerste intellectuele datingshow op de Vlaamse televisie. Elke week strijden drie mannen om het hart en de hersenen van één vrouw. Hun enige wapens zijn romantiek, poëzie, intelligentie en improvisatie. En de vrouw is hun enige waardemeter. Zij beslist wie in haar gratie valt en wie een loser is. En de inzet is niet min: de man die de vrouw het meest charmeert, mag haar op het einde kussen. De presentator van het programma is Bart Peeters, voor de gelegenheid half man, half vrouw. Na drie seizoenen op Canvas en twee minstens even gesmaakte passages in Nederland, werd het vierde seizoen van Mag ik u kussen? eerder dit jaar uitgezonden