Vanaf zondag 29 januari doet Tom Waes opnieuw wat hij het allerliefste doet: reizen naar speciale bestemmingen en onbekende plekken ontdekken.

Het aantal avonturen dat Tom Waes beleefde, is al lang niet meer op één hand te tellen. Toch is zijn honger naar het onbekende groter dan ooit. De reizen die Tom dit seizoen maakt, hebben bovendien stuk voor stuk een diepe indruk nagelaten. Hij bezoekt enkele avontuurlijke plekken die al lang op zijn verlanglijst staan, en reist naar landen met een uniek en fascinerend verhaal.

Toms eerste reis, naar Sierra Leone, is meteen een heel bijzondere. Sierra Leone stond twee jaar geleden ook al op Toms verlanglijst, tot het ebola-virus uitbrak en de grenzen van Sierra Leone onherroepelijk dichtgingen. Nu maakt Tom eindelijk de reis die hij al lang wilde maken. En ook zijn lokale gids Abdulai ziet het helemaal zitten: Tom is de eerste toerist in twee jaar tijd die hij ziet… 

In Tuvalu gaat Tom op zoek naar de gevolgen van de klimaatsopwarming. Tuvalu is een piepkleine eilandengroep in het midden van de Stille Oceaan. Volgens zijn eerste minister zal Tuvalu als eerste ter wereld verdwijnen door de klimaatopwarming. Voor het misschien te laat is, wil Tom er dus zeker eens langsgaan. Hij is benieuwd naar het land en hoe de bevolking met die dreiging omgaat. 

Een van Toms meest verrassende reizen gaat naar Venezuela. Hij ontdekt er bij aankomst een land in complete chaos. Vooral zijn verblijf in de hoofdstad Caracas, officieel “de gevaarlijkste stad ter wereld”, zal Tom nog lang bijblijven. Zo dicht bij gevaar kwam hij nog niet vaak. 

Ook dit seizoen heeft Tom tienduizenden kilometers afgelegd met de wagen. Hij maakt een road trip door Georgië, verkent het onbekende binnenland van Haïti en rijdt langs de verlaten snelwegen van het noorden van de VS. Maar z’n langste road trip maakt Tom in China. In amper drie weken legt hij bijna 6.000 kilometer af, van de oostkust van Shanghai tot aan de grens met Tibet. Meteen ook de langste reis die Tom ooit voor Reizen Waes maakte. 

Verder trekt Tom ook nog naar Georgië, Bangladesh, de VS en Haïti.

Negen unieke en spannende reisreportages door de ogen van Tom, vanaf 29 januari.