De Mensen is met het Ketnet-programma De Blacklist genomineerd voor de Prix Jeunesse International 2016, die jaarlijks de beste kinder- en jeugdtelevisie bekroont. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Festival Prix Jeunesse International, dat van 20 tot 25 mei doorgaat in München. De Blacklist is geselecteerd in de categorie Non-Fictie voor 7- tot 10-jarigen en is de enige Belgische nominatie in de hele competitie.

De Blacklist

In het kinderprogramma De Blacklist probeert Tom Waes 6 ‘onmogelijke’ kinderdromen waar te maken. Het programma werd in 2014 uitgezonden op Ketnet en was een uitloper van het Ketnet-programma De Checklist. De genomineerde aflevering is die waarin Tom de 9-jarige Merijn helpt om te trouwen met zijn vriendinnetje, de 10-jarige Maithé.

De Blacklist won vorig jaar nog goud op het World Media Festival in de categorie Children/Youth Special Entertainment, en sleepte ook een nominatie voor de AIB Media Excellence Awards in de wacht.

Prix Jeunesse International

De Prix Jeunesse International wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste kinder- en jeugdprogramma’s. Het thema dit jaar is hoe de identiteit van kinderen belicht en beleefd wordt in televisieprogramma’s.  In totaal werden er 397 programma’s uit 60 landen over 6 categorieën ingezonden.

 De Mensen en Ketnet zijn uiteraard zeer trots op deze internationale erkenning.

Meer informatie over de Prix Jeunesse International en de volledige lijst van finalisten vind je op hier